Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je za 2. jun zakazao Skupštinu grada Prijedora sa pripremljenim dokumentima koji su zaostali u prethodna više od četiri mjeseca.
“Gradska uprava cijelu godinu nastoji da sazove redovnu sjednicu, ali se svaki put pojavljuje zahtjev za posebnu sjednicu. Posebna skupština ne nosi dnevni red redovne i mi smo u znatnom zaostatku usvajanja dokumenata za rad Gradske uprave”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je naveo da i pored zahtjeva za održavanje redovne sjednice 2. juna, ponovo postoji i zahtjev predsjednika Skupštine grada Prijedora Mirsada Duratovića za posebnu sjednicu 29. maja.

“Mi se zalažemo da bude dnevni red za potrebe Gradske uprave i realizaciju mnogih projekata, dok se stalno zakazuju posebne sjednice, a tu budu samo definisane određene tačke, a sva problematika Gradske uprave, nažalost, ostaje”, kaže Đaković.

Sastanak skupštinskog rukovodstva, gradonačelnika i šefova odborničkih klubova biće održan danas u 13.00 časova.

Početkom februara održana je jedina redovna sjednica lokalnog parlamenta u Prijedoru u ovoj godini, a od polovine februara do kraja aprila održane su čak četiri posebne sjednice, od kojih su prve tri bile prije uvođenja vanrednog stanja.

Izvor: Agencije