Zaljubljenost je početni stadijum i ujedno i najlepši period u vezi. No, ono što sledi nakon toga mnogo je važnije za zdrav i kvalitetan odnos.

Ukoliko želite da budete sigurni da li je to zaista ono pravo, pročitajte između redova i otkrijte znakove koji govore da vam je veza čvrsta poput stene!

1. Dodiri
Mali, spontani znakovi pažnje, poput konstantnih dodira, češkanja i pipkanja tokom večere, gledanja filma, druženja, lenčarenja i spavanja, puno govore o vašim i njegovim osećanjima. To su znaci koji otkrivaju da maksimalno uživate u partneru i da ne želite da ga “ispustite iz ruku”, nikada!

2. Poljupci
Baš poput maženja, poljupci su vrlo intiman i dubok način da nekome pokažete koliko vam znači. Ako su poljupci vaša svakodnevna rutina, to može puno da vam otkrije o vašoj vezi. Istraživanje je pokazalo da parovi koji se često ljube imaju mnogo kvalitetniji odnos od onih koji na to zaboravljaju. Ljubite se kad god osetite potrebu!

3. Seks
Iako seks ne mora da bude znak kvalitetne veze, vaši osećaji i te kako jesu. Jedan od njih je svakako i strast. Seks zbližava partnere, čini ih opuštenijim i srećnijim. Brojna su istraživanja potvrdila da redovan seksualni odnos utiče na kvalitet veze, ali i braka. Ne zanemarujte ovaj deo veze i uživajte u strastvenim trenucima kad god možete.

4. Druženje
Ako pod savršeno provedenom večerom podrazumevate i gledanje filma s partnerom, znajte da je vaša veza na dobrom putu. Kada partneri uživaju u zajedničkom društvu, vode zanimljive razgovore i razgovaraju o svim temama te im nije potreban niko drugi da ih zabavi, to opisuje čvrstu i duboku vezu. Mentalna i fizička povezanost jedan je od najvažnijih znakova dobrog odnosa.

5. Intuicija
Onaj osećaj kada jednostavno znate da je to ono pravo… Istraživanje je pokazalo kako je intuicija i te kako važan pokazatelj kvalitetne veze. Ako, kada pogledate u budućnost, u njoj vidite i svog partnera te zamišljate srećne trenutke koje ćete provesti zajedno, ne zanemarujte svoju intuiciju. Ona je tu s razlogom, piše zadovoljna.hr.