Narodni poslanik Risto Marić po drugi put u ovoj godini napustiće Socijalističku partiju Petra Đokića, a ovaj put razlog je to što ga Đokić uprkos obećanjima nije postavio za savjetnika u Ministarstvu bezbjednosti BiH, saznaje opcija.net.

Marić je već jednom napustio SP kada je zajedno sa poslanicima koji su osnovali SPS tražio ostavku Đokića zbog kriminalnih radnji, ali se i veoma brzo vratio Đokiću.

Predsjednik SP navodno mu je obećao da će biti savjetnik novoimenovanom zamjeniku ministra bezbjednosti BiH, ali se nedavno ispostavilo da su to bila prazna obećanja.

Naime, za zamjenika ministra bezbjednosti imenovan je Nedeljko Jović iz Zvornika, za koga se vjeruje da je čovjek Jakova Galića, visokog funkcionera SP i poslanika u Parlamentu BiH.

Galić i Jović su sami već pripremili teren oko imenovanja savjetnika, a nijedan od njihovih izabranika nema nikakve veze sa SP, što je inače slučaj i sa samim Jovićem, koji nikad nije bio član partije.

Nakon što su u SP nekako progutali to što je iz njihove kvote imenovan zamjenik ministra koji nema veze sa partijom, još teže im je palo što će i na pozicije savjetnika doći takođe ljudi koji su poznati jedino Petru Đokiću i eventualno Jakovu Galiću.

Cijena vraćanja „pobunjenog“ Riste Marića u redove SP u to vrijeme je bila predmet nagađanja, ali većinom se pretpostavljalo da ga je Đokić „kupio“ ogromnom količinom novca. Na kraju se ispostavilo da je Risto Marić „pao“ na priču i prazna obećanja.

Kako kažu izvori ovog portala bliski SP, Marić se uoči nedavno održane sjednice Predsjedništva SP pobunio zbog toga što mu izmiče obećana fotelja savjetnika, a Đokić mu je na to odgovorio da ima previše afera i istraga da bi bio kandidat partije za funkciju u ministarstvu bezbjednosti. Bijesan na partijsko rukovodstvo i Đokića, Marić je, kako kažu upućeni, krenuo da lobira kod rukovodstva SDS da ga kandiduju za načelnika opštine Modriča a u zamjenu kandidaturu, opoziciji navodno nudi informacije koje će im biti zlata vrijedne u periodu predizborne kampanje.

Marić nije i jedini nezadovoljan dinamikom ispunjavanja obećanja koja je Đokić dijelio šakom i kapom u vrijeme dok su mu se ljuljale predsjednička i ministarska fotelja. Ni ostali poslanici nisu zadovoljni tretmanom nakon završetka krize, a Marić je od svih samo najglasniji i najnestrpljiviji, kažu naši izvori bliski SP.

(opcija.net)