Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” najavila je danas realizaciju projekta “Osjeti Kozaru” /Feel Kozara/ u okviru šireg projekta EU “EU za biznis” /EU4Business/ u BiH, čiji je osnovni cilj konkurentna i inovativna domaća ekonomija.
“Projektom `Osjeti Kozaru` biće povećana konkurentnost lokalnog turizma uz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihov marketing na međunarodnom planu, podržano povezivanje funkcionalnog turističkog sadržaja i doživljaja u prirodi, a dovešće i do očuvanja radnih mjesta i zapošljavanja, kao i većih prihoda domaćih kompanija koje posluju u sektoru turizma i drugim srodnim privrednim sektorima”, saopšteno je iz Agencije “Preda-PD”.

Krajnji korisnici su mikro, mala i srednja preduzeća, uključujući turoperatere, turističke agencije, lokalne restorane, hotele, motele, sportske klubove i udruženja.

Projekat “Osjeti Kozaru” EU finansira sa 180.000 evra, a sprovodi ga Agencija “Preda-PD”, kao vodeći implementator, zajedno sa partnerima.

“Ukupna vrijednost projekta veća je od 230.000 evra”, navedeno je u saopštenju.

Projekat “EU za biznis” podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, a zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona evra i NJemačka sa 1,1 milion evra, dok ga sprovode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Predstavljanje projekta i prvi partnerski sastanak biće održan u četvrtak, 28. maja, u prostorijama Agencije “Preda-PD” sa početkm u 11.00 časova, a izjave za novinare najavljene su za 10.45 časova.

Izvor: Agencije