Tvrdnju ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića, tokom otvarnja ambulante u Kasarni Kozara, da nema rokova za knjiženje perspektivne vojne imovine, u šta spada i banjalučka kasarna “Kozara” i aerodrom Mahovljani, i da će ona biti knjižena na BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je netačnom.

Srpska ne dozvoljava oduzimanje svoje vojne imovine i ne postoji ni jedan razlog da se taj stav promijeni, kategoričan je Dodik.

– Dakle, nema nikakvog knjiženja imovine, niti je to na dnevnom nivou, niti će se dešavati, niti može da se desi. I na kraju ako se knjiži u Srpsku, onda se knjiži u Geodetskoj upravi Republike Srpske. Veoma lako je provjeriti da nikakvih pokušaja oko toga nema. Ali je očigledno da u ovim sarajevskom krugu nije na odmet da po nešto “lupe”, slažu bez ikakvih činjenica – istakao je Dodik.

Naveo je da apsolutno nije donesena nigdje ni jedna odluka, i da ništa nije o tome urađeno.

– Јedino ako nešto nije Mladen Ivanić uradio skriveno od nas, pa da mi nešto ne znamo. A to ćemo provjeriti, ali koliko znamo , sad sam provjeravao u Geodetskoj upravi, nikakvih zahtjeva, nikakvih pokretanja, nikakvih procedura, ničega nema i neće ni biti. Dakle to je imovina Republike Srpske, ono je kasarna koja pripada Republici Srpskoj i nikada neće biti uknjižena na BiH i to oni moraju da znaju – rekao je Dodik.

Izvor: RTRS