????????????????????????????????????

Potpredsjednik Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević od danas nije član stranke SNSD za koju tvrdi da je radila u interesu pojedinaca, a na svoju štetu.

Obrazloženje ove odluke on je danas uputio Gradskoj organizaciji SNSD Prijedor. U njoj je naveo da je odluku o napuštanju SNSD za njega teška i emotivna, te da ju je donio nakon dugog razmišljanja, analizirajući sve argumente za i protiv. Poručio je  da svoj politički rad nastavlja kao samostalni odbornik u Skupštini grada Prijedor do kraja mandata.

-Kao jedan od najprepoznatljivijih članova Gradskog odbora SNSD u Prijedoru, predsjednik najvećeg mjesnog odbora Čirkin Polje, sa najboljim rezultatom, suočen sam sa situacijom nepovjerenja, nerazumijevanja i nepoštovanja. Sve je počelo 13. 02. 2019. godine kada je SNSD preuzeo ulogu nosioca promjena Skupštinske većine i kreiranja politike Skupštine i odnosa u Gradu Prijedoru- kaže Dragojević.

On dodaje da kao odani član stranke nije imao ništa protiv toga, uvjeren da je konačno došlo vrijeme da SNSD zauzme značajniju ulogu u kreiranju politike u Prijedoru i pokaže građanima da poslije dugo godina neprikosnovene vlasti DNS u Prijedoru može bolje i drugačije.

-Međutim, pokazalo se da to nije bio cilj, nego ostvarivanje interesa uskog dijela članstva SNSD, a kadrovska politika je više išla u korist drugih, a na štetu SNSD. Morala se platiti cijena onima koji su podržavali tu većinu – ističe on.

Dragojević rukovodstvu SNSD poručuje da je poznato da su ga svjesno isključili iz procesa odlučivanja, iako je kao predsjednik MO i potpredsjednik Skupštine grada imao šta reći za dobrobit i funkcionisanje SNSD.

-Žao mi je zbog velikog broja članova i simpatizera SNSD, ali ja više jednostavno ne mogu da trpim sve greške i ponašanje koje je jedan uski krug ljudi napravio, kako u kadrovskoj politici, tako i donošenju čitavog niza odluka na sjednicama Skupštine grada koje nisu bile utemeljene na Zakonu, što su potvrdili i sudski organi. Za sve ima granica do koje čovjek može ići. Ja sam odlučio da više ne mogu podržavati tu i takvu politiku-navodi on.

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Na kraju se rukovodstu Grdaskog odbora SNSD Prijedor zahvalio na saradnji.

-Nadam se da je samo Bog sudac koji može razumjeti sa čime se čovjek sve mora nositi. Ja sam odlučio da više ne mogu i neću biti dio te i takve politike – zaključuje Dragojević.

Dragojević je uputio dopis i predsjedniku Skupštine grada Prijedora u kojem ga obavještava da sa današnjim datumom napušta Klub odbornika SNSD i da će svoje dalje političko djelovanje u Skupštini nastaviti kao samostalni odbornik.

Takođe, Dragojević je jedan od 16 odbornika koji su potpisali inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora Mirsada Duratovića, a kojeg je izabrala nova slkupštinska većina predvođena SNSD-om.

Zbog ovih odluka Dragojevića, SNSD u Prijedoru gubi skupštinsku većinu jer sada ima podršku 15 od ukupno 31 odbornika.

Izvor: Srpskainfo