Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), navodno jedan je uhapšenih zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Kijevu, saznaje Televizija Vijesti. Prema nezvaničnim informacijama, među četvoricom lišenih slobode su i Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Đukić i Tuzović navodno pripadaju barskom kriminalnom klanu, kojim rukovodi Alan Kožar, pišu crnogorske Vijesti, dodajući da su oni usko povezani sa škaljarskim klanom.

Đukić i još sedam osoba, nedavno su optuženi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića. Optužnicu je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, a taj tužilački akt dostavljen je podgoričkom Višem sudu na razmatranje.

Đukić je osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva Klisića, 1. novembra prošle godine ispred barskog restorana Savoja. On se prezivao Mandić, ali je kasnije promijenio prezime.

Podsjetimo, na Zvicera su juče dvojica mladića zapucala u elitnom dijelu Kijeva dok je džogirao. Ispalili su sedam hitaca od kojih ga je pet pogodilo u grudi i stomak, zbog čega je hitno operisan i njegovo stanje je i dalje teško.

U međuvremenu, napadači su uhapšeni dok su pokušavali da pobjegnu iz Ukrajine u Moldaviju, a prilikom hapšenja u Odesi pružali su otpor. Kod njih je pronađeno oružje, ali i mobilni telefoni i oprema za praćenje. Oni su u Ukrajinu ušli početkom maja, a sve ovo vrijeme proveli su prateći Zvicera i njegovu porodicu.

Izvor: Srpskainfo