Regionom je odjeknula skandalozna vijest koja nam stiže iz Sjeverne Makedonije, gde je tamošnji poglavar Islamske vjerske zajednice (IVZ) Sulejman Redžepi (74) juče razriješen sa te pozicije.

Razlozi razrješenja nisu zvanično saopšteni, ali se mogu naslutiti u svjetlu nedavnih događaja u privatnom životu prvog čovjeka sjevernomakedonske islamske zajednice.

Naime, Redžepi, poznat po kontroverznim izjavama i potezima, prošle nedjelje dospio je u fokus javnosti kada je obijelodanio da se četiri godine nakon smrti supruge ponovo oženio.

On je građanski brak slopio sa 50 godina mlađom Emini Jetiši, a ta razlika u godinama šokirala je cijeli region.

A ko je ova plavuša koja je preko noći dospjela u centar pažnje zbog neobičnog braka na koji se odlučila?

Emina Jetiši je potpredsjednica ogranka albanske vladajuće Demokratske unije integracija (DUI) lidera Alija Ahmetija, u Studeničanu kraj Skoplja.

Ona već ima jedan brak iza sebe, i kćerkicu iz istog, pišu Novosti.

Nije puno detalja poznato o ovoj vezi i načinu na koji je otpočela, kao ni o samoj proslavi vjenčanja, a Redžepi je zamolio medije za privatnost. Ipak, makedonski i albanski mediji prenijeli su kako su oboje na rukama imali skupocjene satove, a navodno je za sat svoje nevjeste iskeširao nevjerovatnih 37.000 evra, prenosi portal “Ocnal.com”.

Izvor: Srpskainfo