Supruga šefa kavačkog klana, ranjenog u Kijevu, Tamara Zvicer, direktno je učestvovala u varenom obračunu koji se dogodio 26. maja kada su dvojica pucača presrela Radoja Zvicera dok je džogirao. Ukrajinski mediji objavili su fotografiju navodno Tamare Zvicer.

Tamara je, prema navodima portala Detective info, zapucala iz pištolja u trenutku kada su pucači, navodno dvojica srpskih državljana, presreli šefa kavačkog klana u elitnom dijelu Kijeva. Pucala je na njih iz pištolja i zahvaljujući tome, Zvicer je izbjegao smrt.

Na fotografiji koju je objavio ovaj portal vidi se uznemirena žena sa pištoljem u rukama.

Takođe, navodi se da je zdravstveno stanje Radoja Zvicera, koji je primio čak pet od sedam ispaljenih hitaca i dalje neizvjesno. Isti portal objavio je otografije iz bolnice na kojima se vide rane od hitaca po Zvicerovom trupu i rukama.

Podsjetimo, ukrajinska policija koja radi na rasvjetljavanju pokušaja ubistva navodnog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera (37) pored dva Srbina i dva Crnogorca koji se dovode u vezu sa atentatom, uhapsili su i svog kolegu Rostislava Černobrivija, višeg narednika ukrajinske policije.

Službenik nacionalne policije, kako navode, uhapšen je tokom akcije specijalaca koji su poslije pucnjave u Odesi lisice na ruke stavili srpskim državljanima Milanu Brankoviću (31) i Petru Jovanoviću (46), kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću (30) i Stefan Đukić (30).

Sumnja se da im je policajac davao logističku podršku i odavao informacije od kako su početkom maja ušli u Ukrajinu.

Dvojica osumnjičenih uspjela su da pobjegnu, a za dvojicom osumnjičenih, još uvijek se traga. Zvicer koji je pogođen sa tri hica u grudi je u teškom stanju i bori se za život.

Izvor: Srpskainfo