Rudnik “Arselor Mital Prijedor” darovao je danas beskontaktne toplomjere Dječijem vrtiću “Radost” Prijedor, izjavila je vršilac dužnosti direktora ove predškolske ustanove Bojana Kos.
“Obratili smo se za pomoć ovoj kompaniji, odgovorili su pozitivno i u kratkom roku nabavili su nam deset uređaja za beskontaktno mjerenje temperature, na čemu smo im veoma zahvalni”, rekla je Kosova Srni.

Ona je navela da je vrtić ranije uspio nabaviti dva beskontaktna toplomjera, da su jedan posudili od svoje radnice i da su dva pozajmili od Doma zdravlja Prijedor, a da se potreba za više uređaja ukazala nakon što su juče s radom počeli objekti u svim dijelovima grada.

“Sada će toplomjere imati ili grupe pojedinačno ili krila, to jest ulazi u objekte što će znatno olakšati, ubrzati i pojednostaviti proceduru trijaže”, dodala je Kosova.

Vrijednost jednog uređaja je 142,51 KM.

Kroz komponentu društvene odgovornosti za prvih 15 godina poslovanja “Arselor Mital Prijedor” investirao je više od četiri miliona KM kroz više od 420 projekata u lokalnoj zajednici u raznim oblastima.

Izvor: Agencije