????????????????????????????????????

U Prijedoru je trenutno 19 osoba zaraženih virusom korona, 26 je  izliječenih i 12 je preminulih.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije rekao je da je pod zdaravstvenim nadzorom 25 osoba, dok je ukupno 1.910 ljudi prošlo kroz zdravstveni nadzor.

-U bolnici “Doktor Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju je 12 pacijenta, devet je iz Prijedora i po jedno iz Kozarske Dubice, Novog grada i Kostajnice i svi su stabilnog zdravstvenog stanja – izjavio je on.

Đaković je dodao da u prijedorskoj bolnici nema osoba u izolaciji sa sumnjivim simptomima. On je podsjetio da je fizička distanca obavezna kao zaštitna mjera.

-U subotu se nastavlja dezinfekcija jer se suše javne površine i nastavlja se dezinfekcija i u javnim ustanovama i na vanjskom prostoru. Obavlja se i deratizacija na području Prijedora i uskoro sa stvaranjem povoljnih vremenskih uslova počeće i dezinsekcija-najavio je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Đaković smatra da pokazatelji nagovještavju slabljenje epidemije.

-Doktori vole reći slabi snaga virusa. Smanjuju se svi pokazatelji na području grada Prijedora, mi se iskreno nadamo da će u dogledno vrijeme doći do zvaničnog obustavljanja daljeg stanja vezano za epidemiju i da će se život okrenuti u smjeru rješavanja problema koji su nastali u vrijeme pandemije. Iskreno se nadam da na našim prostorima neće biti priče o pojavi drugog talasa, ali pratićemo dalji razvoj situacije-rekao je Đaković.

On je istakao da je prioritet rješavati probleme iz privrede koji iziskuju velika novčana ulaganja.

Izcor: Srpskainfo