Dječiji vrtić “Radost” Prijedor objavio je danas konkurs za prijem 83 novih polaznika uzrasta od jedne godine do polaska u školu za radnu 2020/2021. godinu.
Vršilac dužnosti direktora ove predškolske ustanove Bojana Kos izjavila je da je konkurs raspisan u skladu sa zakonskim optimumom kada je u pitanju broj djece u grupama.

“Budući da se svake godine na konkurs prijavi daleko veći broj djece nego što možemo primiti, mi smo se već obratili osnivaču za saglasnost da primimo maksimalan broj djece, koji je za 20 odsto više od optimalnog”, rekla je Kosova Srni.

U centralnom objektu u jaslice i vrtić planiran je upis 31 mališana, u vrtić “Đurđevak” na Urijama 20, u jaslice i vrtić “Cvrčak” na Pećanima devetero i u vrtić “Snježana” na Pećanima petero djece.

U vrtiću “Bambi” u Kozarcu mjesta ima za još 14 djece, a u objektu “Palčić” u Omarskoj za još četvoro.

Konkurs je otvoren osam radnih dana počev od danas, a prijave se popunjavaju u prostorijama centralnog vrtića.

Uz prijavu je potrebno dostaviti rodni list djeteta koje konkuriše, rodni list ostale djece iz porodice ako se radi o djetetu iz višečlane porodice, uvjerenje roditelja o stepenu invalidnosti, izvod iz matične knjige umrlih ako se radi o djetetu samohranog roditelja, rodni list rdoitelja ako pripada manjinskim etničkim zajednicama i dokaz o statusu korisnika prava na novčanu pomoć, dječiji ili materinski dodatak.

Roditelji čija djeca imaju nalaze specijaliste o fizičkom i mentalnom zdravlju i psihofizičkim sposobnostima dužni su ih dostaviti prilikom konkurisanja.

Rezultati konkursa, koji je objavljen u današnjem broju u “Kozarskog vjesnika”, biće objavljeni u roku od osam dana od zatvaranja konkursa putem spiskova na oglasnoj tabli u centralnom vrtiću.

Maksimalni kapacitet Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor u svim objektima koji su u funkciji je 460 djece.

Izvor: Agencije