Firma “Robini dizajn” otvorila je na Svalama salon namještaja koji se prostire na oko 500 kvadrata. S obzirom na otežano poslovanje u uslovima pandemije virusa korona, menadžment ovog prijedorskog preduzeća odlučio se na hrabar korak da svojim sugrađanima ponude nov salon sa proširenom ponudom.

– Šest godina radimo u Prijedoru. Nastojali smo zadržati dio autentičnosti kao kada smo započinjali ovaj posao, ali smo ponudili kupcima i nešto drugačije: izradu namještaja isključivo po narudžbi. Želja nam je bila da se mi prilagodimo krajnjem kupcu, a ne da kupac dolazi kod nas po nešto već određeno – rekao je direktor Duško Šalabalija.

Kuhinje po narudžbi su prvi proizvod “Robinija” po kojem su postali prepoznatljivi, s tim da u ponudi imaju i kvalitetne plakare, komode i tapacirani namještaj.

Firma “Robim dizajn” trenutno zapošljava sedam radnika, s tim da je u planu povećanje tog broja te proširivanje radnog prostora i izvoz na evropsko tržište. Saradnju sa dosadašnjim partnerima iz Austrije, Njemačke i Slovenije, koju je epidemija virusa korona stopirala na neko vrijeme, u “Robiniju” se nadaju da će nastaviti i proširiti tržište i na druge zemlje.

D.S./Kozarski