Barska policija podnijela je Osnovnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv sveštenog lica čiji su inicijali Z.S. /42/, kojeg sumnjiči za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je povodom litije koja je održana juče u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja.

“Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.S. /42/ iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navedeno je u saopštenju.

Iz Uprave policije dodaju da je od sveštenih lica O.A. /50/, J.LJ. /44/, P.M. /29/, T.M. /38/, P.J. /65/, R.N. /36/ i S.S. /38/ policija prikupila obavještenja, te su spisi dostavljeni tužiocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela.

U saopštenju se ističe da policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem.

Nakon večernje službe i molebana Presvetoj Bogorodici u Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, ulicama je prošla litija u čast nebeskog pokrovitelja ovoga grada.

Izvor: SRNA/ATV