Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin izjavio je da je moguća saradnja ove stranke sa svim ostalim političkim partijama izuzev SNSD zbog ponašanja lidera te stranke Milorada Dodika.

– SDS je čvrsto stajao na nogama i stajaće i ubuduće, svi koji hoće da rade sa SDS u interesu građana Prijedora su dobrodošli jedino ne možemo da prihvatimo rad sa SNSD, ne zbog SNSD u Prijedoru, već zbog ponašanja Milorada Dodika koji je iskoristio svu svoju moć da pokaže da je bukvalno politički tiranin – rekao je Tubin.

On je dodao da je SDS izašao iz skupštinske većine sa SNSD i da novu skupštinsku većinu čini 16 odbornika iz DNS, SDS, SDA, i SDP BiH, i jedan samostalni odbornik.

– Novi saziv je nešto najbolje za građane Prijedora. SDS je 15 godina bio u opoziciji i stalno ukazivao na greške vlasti u Prijedoru, ali nije bilo sluha ni od DNS ni od SNSD – kaže on.

Tubin tvrdi da je zato SDS prije godinu i po dana ušao u skupštinsku većinu sa SNSD i PDP.

– Smatrali smo da će mlade snage raditi iskreno, čestito i u korist Prijedora, međutim, kako je vrijeme prolazilo nije rađeno sve po zakonu, bilo je negativnih sudskih presuda, govorili smo da moramo naći bolji pristup građanima, pojedine partije to nisu htjele da prihvate. Sa druge strane DNS je promijenio svoju staru garnituru, njihov doskorašnji predsjednik Marko Pavić otišao je u političku penziju što je bio jedan od uslova da možemo sjesti i razgovarati – kaže Tubin.

On objašnjava da je nakon Pavićevog političkog penzionisanja SDS razgovarao sa mlađim snagama DNS u Prijedoru.

– Dogovorili smo da možemo primijeniti mnogo toga. Prijedor mora da se vrati na poziciju broj dva i smatramo da to možemo učiniti – ističe on.

Tubin je rekao da će SDS imati svog kandidata za gradonačelnika i ponovio da je moguć razgovor sa svim partijama osim SNSD.

– Pozivam PDP da dođu na razgovore, ali bilo bi korisno da javno kažu da izlaze iz trenutne koalicije sa SNSD i da glasamo zajedno u interesu građana – rekao je Tubin.

On je dodao da svih pet odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora sada rade zajedno i u dogovoru, te poručio da sebe smatra odgovornim za prethodnu podjelu među odbornicima.

– Ne može se preko noći steći mir u kući, ali idemo u tom pravcu, ja kao predsjednik GO preuzima svu odgovornost za to što je bilo – poručio je Tubin.

Član Predsjedništva SDS Maja Dragojević-Stojić izjavila je da je srećna zbog promjena koje kreću iz grada Prijedora i navela da se nada da će takve promjene biti na čitavom nivou RS.

– Uspjeli smo da se nakon 19 godina izborimo da uđemo u vlast. Imamo ozbiljne planove za Prijedor i našeg kandidata za gradonačelnika. Borićemo se za kadrovske promjene i ljude koji će da doprinesu razvoju preduzeća. Naša stranka će proslaviti ove godine 30 godina postojanja i pored svih naših uglednih članova privukli smo veliki broj mladih ljudi – tvrdi ona.

Dragojević-Stojić je navela da još nije odlučila hoće li prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Prijedora koju joj predlaže Gradski odbor SDS.

Izvor: Srpskainfo