Izgradnja mostova, puteva, trotoara, postavljanje rasvjete, rekonstrukcija škola, vrtića ili otvaranje istih bi trebalo da bude posao vlasti i nešto što u medijima zaslužuje da dobije dvije rečenice radi informisanja građana iz tog mjesta. Ništa više od toga.

Međutim, kad živite u zemlji kojoj nedostaje mnogo toga, morate narod da ubijedite da su i ove mrve koje dobija nešto veliko i da vlast nešto radi, pa se tako funkcioneri nacrtaju ispred svake bandere, svakog trotoara ili popravke nekog odvoda, predstavljajući to novim projektom aktuelne administracije.

Nisu to vaši projekti, to je vaš posao, i kad to shvatimo svi neke stvari će se promijeniti. Međutim, daleko smo mi od toga.

Nije se jednom desilo da neki ministar, čak i onaj koji nema veze sa saobraćejem, presijeca vrpcu na otvaranju kružnog toka predstavljajući narodu to kao nešto vrijedno divljenja.

Dok Švajcarci otvaraju žičare u oblacima, Norvežani otvaraju podvodni tunel, u belgijskim bolnicama predstavljaju robote, Nijemci predstavljaju leteći taksi, kod nas je komad asfalta još uvijek najveće dostignuće kao prije 100 godina.

Nažalost, otvarali su ministri, čak i članovi Predsjedništva BiH, mogo manje stvari od kružnog toka, a vrpce na liftovima, plastenicima, šahovskim tablama, semaforima i kontejrnerima samo pokazuju koliko su vlasti spremene da ismijavaju narod.

Kad funkcioner presiječe vrpcu na novim liftu ili plasteniku to može samo da znači da narod smatra najvećim budalama.

S druge strane, kome je to palo na pamet? Kakve osobe sjede u kabinetima oko tih ljudi i šta će im sljedeći put pasti na pamet? Možda presijecanje vrpce isped banaka kad legnu penzije uz poruke „ovo smo vam mi obezbijedili, budite srećni što i to imate“?

Zamislite da ja poslije svakog napisanog teksa tražim aplauz u redakciji ili se slikam i obavještavam svoje prijatelja kako sam danas napisala vijest ili uradila intervju. Sigurno biste rekli da je to suludo. Pa zašto onda isto ne kažemo i za naše nadležne, koji nas tjeraju da se oduševljavamo kada našim parama urade ono što je njihov posao, i to posao za koji su i više nego dobro plaćeni?

Izvor:Srpskainfo