U Prijedoru je osnovan novi kuglaški klub – “Prijedor” i grad na Sani sada ima dva kuglaška kluba, nakon što je prošle godine dobio novu kuglanu.
Predsjednik novoosnovanog kluba Bojan Hrgar rekao je da je sudsko rješenje o registraciji novog kluba izdato 5. februara i da se 17. februara klub obratio gradonačelniku Prijedora radi omogućavanja pristupa objektu novosagrađene kuglane kakve ima i postojeći klub “Rudar”.

“Budući da je u međuvremenu počela epidemija, sačekali smo određeno vrijeme, i kako nismo dobili odgovor, ponovo smo se gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika obratili 20. maja. I na taj drugi dopis odgovor još čekamo. Očekujemo da i novoosnovani klub ima jednake uslove, prava i obaveze kad je u pitanju korištenje kuglane kao što to ima i `Rudar`”, rekao je Hrgar Srni.

On je ocijenio da nije dobro da bilo koji klub ima ekskluzivno pravo na korištenje bilo kojeg sportskog objekta.

“To bi bilo kao kada bi neko Sportsku dvoranu `Mladost` dao na korištenje, na primjer, nekom rukometnom klubu, a da onda svi drugi kolektivi preko tog rukometnog kluba dogovaraju korištenje terena”, naveo je Hrgar.

On je dodao da novoosnovani klub broji oko 50 članova.

Predsjednik Upravnog odbora “Rudara” Prijedor Goran Predojević pozdravio je osnivanje novog kuglaškog kluba, ističući da je to još jedan korak ka omasovljavanju ovog sporta.

“Do sada nam se niko iz novog kluba nije obratio niti je došao u kuglanu, a očekujemo ih i pozivamo ih da dođu i da rade. Želja nam je i da imamo gradski derbi”, rekao je Predojević danas Srni.

Kuglašni klub “Rudar” Prijedor osnovan je 1965. godine. Nakon rušenja jedine kuglane u Prijedoru 2005. godine, zbog privatizacije hotela u kojem se nalazila, klub je bio u statusu mirovanja sve do 2014. godine kada je ponovo aktiviran.

Nova kuglana otvorena je u junu prošle godine, a početkom ove godine data je na korištenje tada jedinom klubu, budući da dvorana u kojoj se izgrađena još nije završena i nema svoje upravljačke strukture.

Izvor: Agencije