????????????????????????????????????

U Prijedoru su danas utvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom, dok je i juče korona virus potvrđen kod dvije ženske osobe koje su porodični kontakti sa ranije zaraženim Prijedorčaninom.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije saopštio da se u ovom gradu od virusa korona oporavilo 43 Prijedorčana, a da je 12 preminulih.

-Pod zdravstvenim nadzorom je 40 osoba, a iz nadzora je izašlo 1.918 osoba. U prijedorskoj bolnici na kovid odjeljenju je sedam pacijenata, tri su iz Prijedora, dva iz Novog Grada i po jedan iz Kozarske Dubice i Kostajnice – rekao je Đaković. On je dodao da je u izolaciji u bolnici “Doktor Mladen Stojanović” jedna osoba koja će biti testirana i saopštio da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi počelo brzo testiranje.

-Svi pacijenti koji ulaze u bolnicu prvo budu brzo testirani na virus korona i ta se trijaža odmah definiše na ulazu u bolnicu – rekao je on. Đaković je dodao da je u Crveni krst stiglo 30 paketa hrane koji će narednih dana posredstvom Udruženja Roma biti podijeljeni ugroženim romskim porodicama.

-To je donacija od Crvenog krsta RS, a imamo i donaciju od Međunarodnog komiteta crvenog krsta takođe 30 paketa za porodice nestalih osoba i prethodno je vršena anketa kome je potrebna pomoć i biće podjeljena naredne sedmice – izjavio je Đaković i dodao da u Prijedoru nema prekršaja mjera Republičkog štaba.

Izvor: Srpskainfo