Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa Srbije (1:0), i za pehar najbolje ekipe boriće se sa novosadskom Vojvodinom. Gol odluke postigao Natho u 58. minutu.

Bio je ovo jubilarni 200. derbi u svim takmičenjima i velika pobjeda Partizana, koji je tako dobio priliku da brani trofej osvojen prošle godine. U neku ruku, iako je titula otišla u komšiluk, Partizan je u ovoj sezoni za koplje bio bolji od Zvezde, jer je u tri meča ostvario dvije pobjede i jednom igrao neriješeno, ali je padao na “malim” utakmicama, pa će “Marakana” i ove jeseni gledati barem kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na tribinama je bilo nešto malo više od 20.000 gledalaca, ali atmosfera odlična, “brazilska”, kao i nebo koje je poslije velikog pljuska poprimilo čudne boje, nagoviještavajući, odličan derbi…

Humska nebo (foto:telegraf.rs)

Humska nebo (foto:telegraf.rs)

Pobjednik na klupi između dva perspektivna trenera i legende srpskog fudbala Save Miloševića i Dejana Stankovića, na kraju je bio stručnjak rođen u Republici Srpskoj, i nekadašnji as Aston Vile, Saragose i Parme.

Dejan Stanković i Savo Milošević (foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Dejan Stanković i Savo Milošević (foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Prvo poluvrijeme proteklo je u dinamičnom fudbalu, ali mreže su mirovale. Viđena je i bakljada “crno-bijelih” navijača, ali i nekoliko oštrih startova na obje strane.

Zaprijetio je Partizan prvo preko Sadikua u 15. minutu, te Asana u 39. minutu, ali oba puta Borjan je bio na mjestu.

Zvezda se tek u finišu prvog dijela igre otrgla pritisku, i imala je veliku priliku u sudijskoj nadoknadi. Ben je odlično izveo slobodan udarac, ali lopta je pogodila prečku, na nju natrčava Vukanović i pogađa glavom mrežu, ali iz nedozvoljene pozicije.

U nastavak meča fudbaleri Partizana ulaze agresivnije, pokušavaju opet Sadiku i Asano, ali Borjan je i dalje na nivou. Međutim, u 58. minutu erpupcija oduševljenja na južnoj strani stadiona.

Pogodio je Natho, ali velike zasluge za gol idu na adresu Sadikua, jer je “provozao” veći dio odbrane Zvezde, i kao na tacni poslužio izrealskog internacionalca, koji ispod Borjana šalje loptu u mrežu za 1:0.

Otvorila se utakmica poslije pogotka Partizana, sijevalo je pred oba gola. Partizan se opredijelio za kontranapade, a Zvezda se otvorila do kraja. Ipak, mreže su mirovale do kraja, za veliko slavlje Partizanovih navijača…..

U prvom polufinalu Vojvodina je kao gost savladala Čukarički (0:1).

Izvor: RTRS