Izborna sednica Skupštine Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor biće održana u sredu, 1. jula, a pre toga, na Vidovdan, 28. juna biće organizovana izveštajna Skupština na kojoj će liniji ispod petogodišnjeg predsedničkog mandata podvući Slaviša Kralj, nekadaši fudbaler Rudar Prijedora.

Iako je do izbora na nivou grada Prijedora ostalo nešto manje od mesec danas zaključene su liste kandidata za odgovorne funkcije koje su predložili klubovi, od gradskog do nivoa Fudbalskog saveza BiH. Zanimljivo je da je među predlozima i jedna žena – Sandra Radaković, bivša fudbalerka, a danas uspešni sudija. ŽFK Prijedor i FK Radnik-Urije predložili su ovu damu za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

UEFA i FIFA inače daju preporuke da se u organe saveza na svim nivoima uključe i žene, pa bi tako grad na Sani mogao da dobije prvog člana “fudbalske vlade” lepšeg pola na državnom nivou. Pored Sandre Radaković još četiri kandidata su predložena za člana Izvršnog odbora FS BiH iz Prijedora, a to su: Stanko Vujković, Mladen Jelača, Zlatko Ritan i Ranko Vučković.

Kandidati za novog predsednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor su Vladimir Stakić i Dejan Zdjelar, a u trci za prvog čoveka Područnog FS Prijedor u ime prijedorske fudbalske baze biće Slaviša Kralj i Ognjen Hrnjak. Što se tiče kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske predloženi kandidati od strane klubova su: Slaviša Kralj, Nenad Mejakić, Ognjen Hrnjak, Zoran Drinić i Dalibor Majkić.

Pored ovih prijedorskih kandidata imena svojih predloga trebaju da daju još Opštinski savez Kozarska Dubica i Gradski Fudbalski savez Novi Grad, koji sa GFS Prijedor čine ovo područje.

Izvor: Srpskainfo