Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor u maju je evidentirano 70 krivičnih djela, što je za 10 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, izjavio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović.


“Po nepoznatom izvršiocu počinjeno je 26 krivičnih djela ili 37 odsto od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 88,6 odsto, a po nepoznatom počiniocu 69 odsto”, rekao je Mikanović na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Uprave za maj.

On je dodao da je iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano pet krivičnih djela čijim izvršenjem je pričinjena materijalna šteta od oko 19.000 KM.

U nastavku akcije kodnog naziva “Falsifikat” nadležnom tužilaštvu podnesena su dva izvještaja o falsifikovanju diploma.

Iz oblasti zloupotrebe droge evidentirana su tri krivična djela i isto toliko prekršaja i oduzeta je određena količina marihuane, sjemenki kanabisa i druge medicinske droge.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović istakao je da je stanje bezbjednosti u maju bilo zadovoljavajuće.

“Uspješno je riješena krizna situacija u kojoj je, angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih oslova Republike Srpske, uhapšeno lice iz Prijedora čiji su inicijali G.B, koje je prethodno pucalo iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima”, rekao je Vujanović.

On je naveo da je u maju kontrolisano i evidentirano 87 ilegalnih migranata ili za oko 14 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin kaže da je u maju evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda, što je za 22 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine.

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 118 prekršaja.

Izvor: Agencije