????????????????????????????????????

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je i komandant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora demantovao je navode predsjednika Gradskog odbora SNSD Prijedor Saše Bursaća u vezi sa radom ovog štaba.

Naime, Bursać je juče gostovao u emisiji banjalučke televizije i između ostalog naveo da Štab za vanredne situacije grada Prijedora nije objavljivao dovoljno podataka o zaraženim osobama.

Nakon današnje sjednice Štaba, Đaković je poručio da on kao komandant brani dignitet Štaba ispred kojeg jasno i ponosno stoji. Đaković je istakao da “nikakvi politički navodi za Štab ne stoje jer u Štabu nije bilo politike nijednog trenutka”.

-Neprincipijelno je napadati Štab koji je zaista bez panike odradio svoj posao profesionalno i svaka jedinka u sistemu je bila profesionalna i dali su sve što su mogli. Gospodin Saša Bursać je naveo informacije koje ne stoje, što se tiče Štaba i funkcionisanja Štaba za vanredne situacije ja demantujem navode koji su se pojavili, pogotovo pominjanje nekih skrivanih podataka. Štab se trudio i putem šefa Štaba da daje i više podataka sredstvima informisanja nego što bi bilo profesionalno u odnosu na ono kako se radi na republičkom nivou – izjavio je Đaković.

On je istakao da je zakonom zabranjeno javno objavljivanje imena zaraženih osoba.

-Trudili smo se da i mi u Štabu ne znamo imena i odakle su osobe da ne bismo imali problema sa nadležnim organima i zakonom koji to zabranjuje. Posebno demantujem sve što je rečeno za doktore i medicinsko osoblje iz bolnice, mi smo sve podatke dali osim ličnih podataka koji se ne smiju pominjati i nadam se da je vrlo uspješno savladana epidemija koja se pojavila na četvrtom spratu bolnice, i tu je zadržana – rekao je prvi čovjek Prijedora. On je dodao da će uskoro svi medicinski radnici internog odjeljenja koji su bili zaraženi virusom korona ponovo biti na svojim radnim mjestima.

-Većinu navoda Saše Bursaća koje sam čuo apsolutno demantujem i ako želi o tome se može otvoreno razgovarati u okviru neke emisije, oči u oči, ali želim naglasiti da u gradskom štabu za vanredne situacije nije bilo politike, sve se radilo izuzetno profesionalno i ponosan sam na tim štaba koji je tri mjeseca profesionalno obavljao poslove i bio na visini zadatka i cijenim da će konačna informacija biti da je grad uspješno odbranjen od širenja epidemije na ovom području – tvrdi on.

Izvor: Srpskainfo