Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na podršci Kini i njenom rukovodstvu u zaštiti državnog suvereniteta i bezbjednosti.

U pismu zahvalnosti predsjednik Kine je naglasio da razumije i podržava pitanja od vitalnog interesa, dodavši da međusobno političko povjerenje treba neprekidno jačati.

Navodeći da od početka godine postoji saradnja Kine i BiH u borbi protiv pandemije kovida-19, Si je naglasio da su on i srpski član Predsjedništva razmijenili pisma i postigli konsenzus o jačanju saradnje u oblasti biotehničke farmacije i javnog zdravstva.

“Posebnu pažnju posvećujem razvoju bilateralne saradnje i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore u jačanju i izgradnji ‘Pojasa i puta’, zaštite međunarodne pravde, osnovnih načela međunarodnih odnosa, te da zajedno promovišemo izgradnju društva zajedničke budućnosti čovječanstva”, naglasio je predsjednik Kine u pismu upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik uputio je 4. juna pismo podrške predsjedniku Kine Si Đinpingu i rukovodstvu te zemlje povodom usvajanja zakonskih rješenja s ciljem unapređenja nacionalne bezbjednosti u Specijalnom administrativnom regionu Hongkong.

Izvor: SRNA/ATV