Bošnjački političari ne žele rješenje migrantske krize i foliraju brigu o tom izuzetno važnom pitanju, a u suštini računaju na glasove migranata u budućnosti, tvrdi delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva je istakla da Bošnjaci, odnosno najveća bošnjačka politička partija SDA, a po stavu su im bliske i sve ostale stranke iz Sarajeva, smatra da migrante ne treba dirati.

Na pitanje šta očekuje od tematskih sjednica oba doma parlamenta BiH o migrantskoj krizi, Majkićeva je rekla da ne očekuje ništa.

– Kao prvo, treba sačekati da vidimo hoće li Selmo Cikotić /SDA/ biti izabran za ministra bezbjednosti, a i ako bude, njegova dosadašnja politička i profesionalna biografija garantuje da će voditi politiku SDA koja ne pokazuje da želi rješenje migrantske krize – rekla je Majkićeva za “Glas Srpske”.

Majkićeva je navela da je posljednju sjednicu ovog parlamentarnog doma obilježio dnevni red prepun izvještaja i dokumenata iz 2017. i 2018. godine koji su morali biti odbačeni iz prostog razloga zato što se u njima nalazi ono što ne odgovara stvarnosti.

–  To je bila dosadna sjednica na kojoj je Dom naroda pokušavao da stigne stvari koje je davno trebalo usvojiti… Sjednicu su obilježile inicijative minornih političkih partija i pojedinaca koji pred izbore pokušavaju da sebi obezbijede simpatije i naklonost birača – ocijenila je Majkićeva.

Izvor: SRNA/ATV