Zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nad ukupno šest osoba koje se dovode u vezu s transparentom “Je*at ćemo srpske žene i djecu” istaknutim u zagrebačkoj Kustošiji, potvrđeno je Indexu.

U toku su pretrage kuća osoba koje su se u četvrtak fotografisale s porukama mržnje prema građanima srpske nacionalnosti, a neki su se sami prijavili u policiju, saznaje RTL.

Policija je jučer saopštila da su priveli četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

U četvrtak u večernjim satima zaprimili su dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu.

Međutim, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

Kako saznaje Index, grupa je tokom dana u Kustošijanskoj ulici crtala navijački grafit koji je zapravo verzija poznatog transparenta navijačke grupe Bad Blue Boys, a uspješno crtanje proslavila je uz baklje i transparent “Je*at ćemo srpske žene i djecu”.

Uz jezivi transparent i zastave HOS-a istaknuli su i obilježja Crvene zvezde i Partizana koja su, pretpostavlja se, oduzeta u navijačkim okršajima.

Klix.ba