Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da ostavka na mjesto ministra bezbjednosti u Savjetu ministara nije bila ni ishitrena niti iz ličnih razloga, kako je to naveo lider SDA Bakir Izetbegović.

Radončić je na svom Fejsbuk”profilu napisao da je njegovu ostavku na mjesto ministra bezbjednosti Izetbegović pokušao da politički banalizuje u dvije rečenice tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.

– Iz njih netačno proizilazi da sam tu poziciju preuzeo s namjerom da je veoma brzo i napustim”, naveo je Radončić i dodao kako je i sam Izetbegović priznao da je bilo “malo nervoze”.

Radončić je 2. juna naveo kako će podnijeti ostavku zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere “Respiratori”.

On je tada rekao da je tražio da se migrantska kriza riješi legalnim deportacijama, kao i da je ukazao na problem sa Pakistanom i pakistanskim ambasadorom koji ne želi legitimaciju više od 9.500 ilegalnih migranata, koji predstavljaju ogroman bezbjednosni rizik za BiH.

Od njega su se, dodao je, u razgovoru sa pakistanskim ambasadorom ogradili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

– U svakoj normalnoj zemlji bi ministar bezbjednosti tada podnio ostavku – rekao je Radončić, te dodao da je tada “nekim ljudima” najavio svoju ostavku.

Izvor: SRNA/RTRS