U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila policijski službenici Policijske uprave /PU/ Prijedor kontrolisali su 457 vozila, a na vanredni tehnički pregled uputili 95 vozila.
“Vanrednim tehničkim pregledom kod 74 vozila utvrđena je tehnička neispravnost. Iz saobraćaja je isključeno 89 vozila, od čega 70 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i 19 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu”, saopšteno je danas iz PU Prijedor.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozila, zbog manje ili veće tehničke neispravnosti, kao i zbog odbijanja da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu, prekršajnim nalogom sankcionisano je 278 vozača, a podnesena su i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Zbog ostalih prekršaja sankcionisano je 48 vozača.

Po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH novčanom kaznom od 100 do 300 KM uz kazneni bod kazniće se vozač koji učestvuje u saobraćaju tehnički neispravnim vozilom ili odbije da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu, dok će se pravno lice i odgovorno lice u pravnom licu kazniti novčanom kaznom od 500 do 5.000 KM.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila sprovedena je na području PU Prijedor od 9. do 12. juna.

Izvor: Agencije