Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u protekla tri dana registrovano troje novozaraženih lica iz Prijedora i da su svi mlađe životne dobi.

– Dvije osobe su kontakt s prethodno oboljelim a jedno lice je student koji se testirao prije odlaska na studije i kod kojeg je utvrđen virus – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 13, dok su 44 lica oporavljena, 12 je preminulo, a u kućnoj izolaciji nalaze se 44 lica, kao i da je 1.926 izašlo iz zdravstvenog nadzora.

– U kovid bolnici je 25 pacijenata, od kojih 19 iz Kostajnice, četiri iz Prijedora i po jedno lice iz Novog Grada i Kozarske Dubice. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja – precizirao je Đaković.

On je naveo da ima dosta upita o organizovanju raznih manifestacija i da se u vezi s tim moraju poštovati mjere Republičkog štaba za vanredne situacije koje su na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma takođe donijeti Republički štab.

– Virus ne posustaje. U okruženju imamo povećan broj oboljelih. Ovdje kod nas su uglavnom oboljeli koji nisu vezani za ustanove ili događaje, nego spoljni slučajevi, a mnogi ne mogu predočiti sumnju od koga su mogli dobiti virus i očito će tih pojava biti još – zaključio je Đaković.

On je podsjetio da je ranije Crveni krst donirao prijedorskoj bolnici 28 kreveta i 28 dušeka, a da je danas predstavnik Crvenog krsta obavijestio štab da i drugi kontingent ove pomoći stiže bolnici i da je u pitanju isti broj odnosno 28 kreveta i 28 dušeka.

Izvor: SRNA/RTRS