U Kaštelima se sinoć oko 22:50 odigrao krvavi obračun u kojem je ubijen 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a ranjen je 29-godišnji Jozo Čabraja i još jedna osoba.

Policajci su ubrzo sve blokirali, a iz policije su jutros potvrdili kako su u službene prostorije PU splitsko-dalmatinske tokom noći dovedene tri osobe koje se dovode u vezu s događajem.

Napadači su u centar Kaštel Kambelovca, gdje se odigrala krvava drama, došli s tri automobil, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema nezvaničnim informacijama, radilo se o dogovorenom susretu radi rješavanja nesuglasica između napadača te Joze Čabraje s kojim je tu večer bio sada pokojni Boljat. 36-godišnjak je bio okružen članovima suparničke grupe prije nego što je upucan.

On je navodno na mjesto obračuna stigao motociklom koji je nakon krvavog sukoba pokriven zaštitnom folijom, a čuvala ga je policija, 700-tinjak metara od mjesta ubistva i ranjavanja.

Iako je navodno na sebi imao pancirni prsluk, Boljatu nije pomogla. Jozo Čabraja nije zadobio po život opasne povrede, no teško je povrijeđen, baš kao i treći ranjeni.

“Ljudi moji to vam je bilo grozno. Kiša je padala, a ovaj jadan ubijeni momak je ležao na zemlji pokriven nekim sivim najlonom. Čuvala su ga dva ili tri interventna policajca jer se čekalo nekoga da započnu uviđaj. Bilo je oko tri sata ujutro, a on je još kisnuo mrtav. Kažu da je imao pancirku, ali su ga opet uspijeli ubitti. Nije pogođen u glavu”, kazao je Slobodnoj Dalmaciji zgroženi mještanin Kaštel Kambelovca.

Među pripadnicima kriminalnog miljea već se nagađa ko su počinitelji s tim da se smatra kako je primarna meta bio Čabraja. Za sada su, kako je poznato, uhapšena trojica, a kad je riječ o motivu, govori se o neraščišćenim odnosima vezano za jedan od lokala na tom području.

Navodna prva meta napada već preživio dva pokušaja atentata, sad i treći

Ranjeni mladić je Jozo Čabraja koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U martu 2019. ga je SMS-om ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante Hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem januara prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Izvor: Index.hr