Kada je u pitanju Prijedor, istraživanja pokazuju da će borba između kandidata SNSD-a i DNS-a biti izuzetno tijesna. Rejting SNSD u maju ove godine u Prijedoru je iznosio 29,50 odsto, što je rast od sedam odsto u odnosu na period od prije dvije godine. U stopu ga slijedi DNS, čiji je rejting sada 27,60 odsto.

Pad rejtinga u ovom gradu bilježi i SDS, za oko četiri odsto, dok je PDP otprilike na istom nivou kao prije dvije godine. I SP RS bilježi blagi rast, dok ostale stranke imaju isti rejting kao na opštim izborima prije dvije godine.

Istraživanja pokazuju da će biti potpuno neizvjesna trka za gradonačelnika Prijedora, te da će presuditi oni koji su trenutno neodlučni u tome kome dati svoj glas. Na pitanje ko će biti gradonačelnik, oko 41 odsto ispitanika je svoj glas dalo Daliboru Pavloviću iz SNSD, a 39,5 odsto Zlatku Ritanu iz DNS. Oni ispitanici koji su rekli da će na izborima glasati za DNS naveli su da je po njima najbolji kandidat za gradonačelnika Prijedora upravo Ritan, a potom slijedi aktuelni gradonačelnik Milenko Đaković.

Izvor: ATV