Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ predali su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo odbornika opštine Novi Grad Sarajevo Hasana Hodžića, osumnjičenog za krivično djelo primanje dara i drugog oblika koristi.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić potvrdila je za federalne medije da će osumnjičeni biti zadržan 24 časa i nakon što ga ispita postupajući tužilac, odlučiće o daljim mjerama.

Hodžić je osumnjičen da je u protekloj godini prvobitno zahtijevao i primio dar u vidu laptopa, mobilnog telefona i skupocjenih parfema, a potom tražio novac u iznosu od 100.000 KM od stranog investitora da bi putem odbornika opštine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove opštine.

Pripadnici Sipe juče su po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu pretresli stambeni objekat i motorno vozilo koje koristi osumnjičeni i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Istražioci Sipe su pregledali i službene prostorije opštine Novi Grad, te izuzeli dokumentaciju. Istražne radnje se dovode u vezu sa poslovanjem jednog rekreacionog centra na području ove opštine.

(Foto: Avaz)

Izvor: SRNA/ATV