dav

Izvođenje radova na izgradnji regionalnog sistema vodosnabdijevanja „Crno vrelo“, koji se gradi zajedno sa Gradom Banja Luka, je u završnoj fazi.

Kada je grad Prijedor u pitanju, „Crno vrelo“ obezbijediće uredno snabdijevanje za naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Krivaja, Niševići, Bistrica, Omarska, Lamovita, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

U toku je izvođenje radova na tercijarnoj mreži i kućnim priključcima. Od ukupno 280 km vodovodne mreže i kućnih priključaka, do sada je izvedeno oko 140 km i spojeno je oko 970 domaćinstava.  Radovi su završeni u naseljima Jelićka i Gradina, a u naseljima Marićka, Krivaja, Petrov Gaj, Omarska i Lamovita radovi su u toku.

Do sada je podneseno oko 2100 zahtjeva građana za priključenje na ovaj vodovodni sistem. Ovim putem pozivamo sve građane koji žele da se spoje na sistem vodosnabdijevanja sa „Crnog vrela“ da što prije podnesu zahtjeve za priljučenje u svojim mjesnim zajednicama, gdje će dobiti detaljna uputstva vezana za proceduru priključenja.

Projektom je predviđeno da se na ovaj sistem vodosnabdijevanja spoji oko 4200 domaćinstava na području Prijedora.

Vodovodni sistem „Crno vrelo“ je od izuzetne važnosti, jer će njegovim završetkom oko 20.000 stanovnika sa rubnih područja Prijedora i Banjaluke dobiti pitku vodu.

prijedor24h