Starleta Soraja Vučelić, danas udato Masoni, ima 34 godine i javnu karijeru dugu sedam godina koju je započela kao klinkica u “Velikom bratu” 2011.

Soraja je za sve ove godine imala čak osam estetskim operacija, a silikone u grudi je ugradila 2010, pred ovaj rijaliti koji ju je proslavio. Broju skandala u koje je bila umiješana je, pak, mnogo mnogo veći.

Ipak, život ovu starletu nije mazio. Teški porodični odnosi sve su narušili.

Prije nego što je postala jedno od najprepoznatljivijih lica na Balkanu, prošla je godine teškog života, posebno djetinjstva. Rano je ostala bez majke, dio godina provela je u udomiteljskim porodicima, a oca nije bilo na vidiku.

Štaviše, njenu majku Anku roditelji su izbacili iz kuće kada su saznali da je trudna, a Sorajin otac za nju se nije brinuo, piše Blic.

Soraja se potom iz Knina vratila u Crnu Goru, ali kako je nije mogla uzdržavati, majka ju je dala na usvajanje u jednu porodicu u Vojvodini.

Foto: Veliki brat/screenshot Youtube

– Ne znam šta je bilo s njenim ocem, ali znam da se sada odlično slažu. Prije nego što je ušla u kuću “Velikog brata” stalno su se čuli, rekla je jednom prilikom Sorajina prijateljica potvrdivši da starleta danas ima solidan odnos sa ocem. No, kad je ulazila u rijaliti, za razliku od ostalih kandidata, Soraja nije navela oca kao kontakt u slučaju nužde, već prijateljicu.

Nije Soraja krenula od nule, tvrdi ona. Svoje bogatstvo, kako sama navodi, svojim rukama je izgradila.

– Pokojna majka mi je ostavila kuću, lokal i zemljište, a ja to nisam prokockala nego sam nastavila da radim i umnožavala nekretnine. Kuću koju sam od nje dobila – proširila sam, a lokal uredno izdajem. Jeste da nisam krenula od nule, ali treba imati sposobnosti da napraviš još više od onoga što dobiješ. Zato tvrdim da je potrebno s vremena na vrijeme razmišljati kao muškarac, tako mogu biti nezavisna i samostalna do određene granice – ispričala je Soraja Vučelić u jednom intervjuu.

Istinu o njenom burnom životu malo ko zna, ali poduži je spisak skandala u koje je bila umiješana. Posredno ili neposredno.

Paljenje automobila

Pet godina nakon paljenja džipa “rendž rover” u vlasništvu Soraje Vučelić, zbog ovog incidenta uhapšen je 10.04. u Crnoj Gori Podgoričanin Zlatko Radević (27). Njegovom saučesniku Dragoslavu Miloševiću (24) lisice su stavljene nešto ranije, 6. marta.

Kako je navedeno u saopštenju crnogorske policija, njih dvojica se sumnjiče da su 2. novembra 2015. oko 20 časova, u City kvartu, podmetnuli požar na “rendž roveru” Vučelićeve.

Zabranjen joj ulazak u Srbiju

Ime kontroverzne starlete, osim u rijaliti programima, našlo se u evidenciji crnogorske i srpske policije, pa joj je tako u leto 2018. godine zabranjen ulazak u Srbiju u skladu sa Zakonom o strancima na osnovu kog se ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbjednosti Srbije i njenih građana. Uprkos tome što su imena u ovom spisku tajna, on je proširen i sada se na njemu nalaze i druge starlete koje smo imali prilike na vidimo u rijaliti programima.

Zbog čega je tačno zabranjen ulazak nije obnarodovano, ali se sumnja da je riječ o sumnjivim vezama koje su atraktivne djevojke poput Soraje Vučelić imale sa kriminalnim miljeom.

Vučelićeva se našla u središtu istrage nakon ubistva Baranina Armina Muse Osmanagića. Kobnog dana Soraja je sjedela u Osmanagićevom kafiću “Sevoja” i to za njegovim stolom. Navodno, trebalo je da od Osmanagića uzme “masarati” za potrebe snimanja svog spota.

Foto: Soraja Vučelić/Instagram/screenshot

Nedugo poslije njenog odlaska, Osmanović je ubijen. Starletu je, na zahtijev barske policije, o tom slučaju, tačnije o njenim saznanjima o likvidaciji, saslušali inspektori beogradske Policijske uprave.

Samo godinu dana nakon paljenja džipa u Crnoj Gori, Soraji je zapaljen skupocjeni “maserati” u srpskoj prestonici.

U decembru 2015. godine Soraja odlazi na još jedno saslušanje, u Palatu pravde u Beogradu, kao svjedok zbog pokušaja ubistva. Tada je sudiji morala da objasni šta je vidjela u noći kada je bila u društvu kik-boksera Dušana Panajotovića, uhapšenog zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva Sanjina Štilića iz Valjeva ispred kluba “Tilt” u Beogradu.

Panajotović je pred starletom, nakon tuče, izvadio pištolj i zapucao na Štilića i tom prilikom ga teže ranio.

Inače, kako je Blic tada pisao, prema podacima iz policije, Panajotović je bio član organizovane kriminalne grupe čiji su članovi planirali ili izvršili više krivičnih djela – otmice, nedozvoljenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ta grupa učestvovala je u otmici nekadašnjeg vlasnika beogradskog splava “Pirana”.

Poznanstvo sa madam Željkom

Soraja Vučelić dovodi se u blisku vezu i sa Kotorankom Željkom Rolović, čuvenom madam Željkom, uhapšenom zbog sumnji za posredovanje u prostituciji, što je optužena i sama priznala.

Zajedničke fotografije otkrile su da su madam Željka i Soraja bliske prijateljice i da su obje blisko povezane sa osobama kriminalne pozadine.

Nakon jednog od njihovih sukoba, Željka je javno ispričala da je Soraja prostitutka, rekavši da ima dokaze koji potkrepljuju tu tvrdnju.

Zaboravila napad fudbalera

Soraju Vučelić isjekao je nožem fudbaler Crvene Zvezde Stefan Mihajlović sredinom 2016. godine. Naime, on je njoj nanio povrede po stomaku i vratu, međutim ona je odlučila da ovaj incident zaboravi i ne tuži fudbalera. Pričalo se da su njih dvoje u ljubavnoj vezi.

Veza sa hakerom

Soraja je navodno nekada bila i u emotivno vezi sa hakerom Milošem Čujovićem, koga je i posjećivala u pritvoru u Spužu. Čujović, koji je državljanin Srbije, osuđen je za internet prevaru, ali je platio jemstvo od 230.000 evra, nakon čega ga je crnogorsko pravosuđe pustilo na slobodu. On je to iskoristio, pa je pobjegao iz Crne Gore. U medijima se pominjalo da je upravo Čujović kupio Soraji džip “rover”.

Tajna udaja

Kako pišu domaći mediji, Soraja Vučelić se navodno tajno udala u Amsterdamu prije pet mjeseci.

Foto: Soraja Vučelić/Instagram/screenshot

– Sara je otputovala u Amsterdam dva mjeseca prije nego što se udala kako bi bila sa svojim dragim. Kada je drugaricama saopštila da se udaje, one su pomislile da se šali, sve dok im nije objasnila da je zakazala vjenčanje i da ne želi da bude sama za taj dan – navodi izvor koji ističe da su venčanju prisustvovali samo kumovi i nekoliko prijatelja.

Hapšenje

Soraja Vučelić Masoni i Podgoričanka koja je sa njom uhapšena na Žabljaku kažnjene su novčanom kaznom od po 500 evra, prenijela je Pobjeda u maju ove godine. One su uhapšene zbog sumnje da su prekršile mjere za suzbijanje korona virusa i bez potvrde za međugradski saobraćaj došle u taj grad.

Starleta se oglasila povodom ove vijesti, isrpričavši nešto drugačiju priču koja je prethodila lišavanju slobode.

– Nisam uhapšena, kao što se piše, već sam zajedno sa prijateljicom privedena na razgovor. Naime, nas dvije smo se vozile njenim automobilom za koji nije imala papire kod sebe, a zaboravila je i vozačku dozvolu. Najveći problem je bio taj što je automobil registrovan na italijanske tablice, ali sve je rješeno. Nema potrebe da se pravi preterana medijska pompa.

Izvor: Srpskainfo