Poslanik Ujedinjene Srpske u Predstavničkom domu PSBiH Nenad Stevandić koji je član Zajedničke komisija za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) govorio je danas o imenovanjima na nivou BiH.

– Stav srpskog kluba vezano za prijedlog Selme Cikotića (SDA) jeste da to nećemo osporavati kao što nijednom narodu se ne treba osporavati da predlaže svoje kandidate. Ali ono što je sada zahtjev iz SDA da ide paket smatramo neprimjerenim. Nisu se zalagali za paket kada su razvlačili imenovanje ministra za ljudska prava i zamjenika ministra bezbjednosti – rekao je Stevandić.

On je dodao kako smatra da je sve ovo vjerovatno vezano za problematičnost diplome Osmana Mehmedagića, direktora OBA.

– Što se mene tiče tražiću da se prvo imenuju direktori SIPA i RAK, a paket ćemo praviti poslije kada bude raspravljeno o meritumu diplome Osmanagića – rekao je on.

Od direktora OBA Osmana Mehmedagića zatraženo da u roku od sedam dana dostavi diplomu. Inače, Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) donijela je danas četiri zaključka u vezi sa Mehmedagićem.

Prema jednom od zaključaka traži se od direktora OBA da u roku od sedam dana dostavi diplomu na uvid, na osnovu čega bi dalje donijela odgovarajuće odluke, piše Klix.

Kako piše Avaz, Stevandić je rekao da Mehmedagić ne želi da pokaže svoju diplomu.

– Imamo situaciju da on ne želi da pokaže diplomu, sada ima službeni akt kojim je naloženo da dostavi diplomu. Svi dokumenti moraće biti dostavljeni u narednih sedam dana i time će ova priča biti razjašnjena – rekao je Stevandić.

Izvor: Srpskainfo