Damir Arnaut, trenutno poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, svjesno je izigrao Branislava Borenovića, poslanika i predsjednika PDP-a oko nabavke respiratora Republici Srpskoj.

Više sagovornika za banjaluka.net potvrdilo je informaciju da je upravo Arnaut, kao predsjedavajući privremene istražne komisije parlamenta BiH oko stanja u pravosuđu, dostavio navodne dokumente i informacije iz Uprave za indirektno oporezivanje o cijeni respiratora koje je uvezla firma „Medietik“ d.o.o. iz Banjaluke.

„Koliko su Borenović i njegovi iz PDP-a ispali politički ali ekonomski naivci govori prosta činjenica da je uvezeno više vrsta respiratora sa različitim cijenama. Jednostavno rečeno, upoređuju neuporedive cijene i dokumente jer im Arnaut namjerno dostavio samo dokumentaciju za jeftinije respiratore koji su uvezeni i ocarinjeni“, pojasnio je sagovornik za banjaluka.net i dodao da je sve veoma lako uporedivo u UIO.

„Borenović je takođe iskorišten od strane Arnauta da u javnosti pokuša izjednačiti aferu uvoza respiratora preko ‘Srebrene maline’ u Federaciji BiH sa uvozom respiratora u Republici Srpskoj. Založiti svoj politički autoritet zarad nekavih interesa Damira Aranuta i njegovih političkih mentora može samo Branislav Borenović ili Dragan Mektić“, kaže naš sagovornik.

Arnaut, koji je zbog sličnih političkih podmetanja izbačen iz SBB-a Fahrudina Radončića, zloupotrebio je i ad hok istražnu komisiju, a u kojoj su članovi Borenović i Mektić, da zatraži sve informacije o nabavkama i donacijama u vrijeme vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa.

„Kakve veze ima ad hok istražna komisija za sagledavanje stanja u pravosuđu sa javnim nabavkama nikome u parlamentu BiH nije jasno. To samo govori o neozbiljnosti i naivnosti Borenovića, kojim se poigrava čak i Damir Arnaut“, kaže naš sagovornik.

(Banjaluka.net)