Nakon što je sinoć odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smjene vlasti u Budvi, policija je kako javlja In4s rano jutros opkolila zgradu Opštine.

– Krenula policija u zgradu Opštine – kratko je rečeno iz Demokratskog fronta Budva.

Policija u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Policija u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Podsjetimo, Upravna inspekcija sinoć je došla je u prostorije Opštine Budva, zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u namjeri da ih uvede kao nove funkcionere, ali opštinska vlast nije dozvolila pristup.

Ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

U zgradi Opštine su gradonačelnik Marko Carević i predsjednik parlamenta Krsto Radović.

Carević je poručio građanima Budve da se jutros brani njihova izborna volja.

On je ponovio da Upravna inspekcija nema ovlašćenja da imenuje i postavlja predsjednike Opštine i Skupštine opštine.

– Ne znam zašto je ovolika okupacija i opsada Budve. Mi smo prinuđeni da se branimo i da branimo izbornu volju građana Budve. Ako Upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Јedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovdje se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju – kazao je Carević.

Izvor: sputniknews.com