Јedna baka sa viklerima u kosi, kako navode hrvatski portali, prekinula je predizborni skup desničarskih stranaka u Dugom Selu, koji su sa ustaškom ikonografijom promovisali svoju politiku.

Nezavisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove okupili su se na skupu na kojem su građanima predstavljali svoju političku platformu pod nazivom “Desna liga”.

Prema izjavama nekih svjedoka koji su bili na skupu, gospođa je bila toliko ljuta da je počupala kablove razglasa, a navodno je vikala okupljenim političarima da su ustaše i pokušala da skine zastavu HOS-a.

Prema objašnjenjima na društvenim mrežama, ona je izašla iz svoje kuće, revoltirana glasnim okupljanjem desničara pred zgradom.

Neki očevici tvrde da je policija spriječila stariju gospođu da, nakon što je počupala kablove mikrofona, otme i zastavu.

U policiji su potvrdili da je jedna sedamdesetčetvorogodišnjakinja zaista omela politički skup zbog čega je prijavljena za remećenje javnog reda i mira.

Oni tvrde da je gospođi najviše smetala buka.

Baka je na Tviteru i Fejsbuku dobila niz poklonika koji je nazivaju herojem, dok joj drugi zamjeraju na ponašanju i zovu je skojevkom.

Predsjednik jedne od stranaka učesnica ovog prekinutog skupa, liste “Nezavisni za Hrvatsku”, jeste Bruna Esih, poznati zagovornik ustaške Nezavisne Države Hrvatske.

Izvor: SRNA