Dom zdravlja Prijedor pozvao je danas sugrađane da poštuju sistem naručivanja, da svaki dolazak u ambulante i službe ove zdravstvene ustanove prethodno zakažu putem telefona i da poštuju sve propisane mjere u cilju svoje zaštite, kao i zaštite drugih pacijenta i radnika Doma zdravlja.

– Svako, pa i najmanje odstupanje od preporučenih mjera dovodi do povećanja broja zaraženih virusom korona, što se, nažalost, i dešava posljednjih dana – saopšteno je iz Doma zdravlja Prijedor.

Iz ove ustanove naglašavju da se organizovanim sistemom zakazivanja posjeta smanjuje mogućnost zajedničkog boravka u istoj prostoriji sa drugim pacijentima i time direktno utiče na smanjenje rizika od prenosa infekcije.

– Pored toga, molimo vas da prije ulaska u prostorije Doma zdravlja, kao i tokom čitavog boravka u našoj ustanovi, obavezno koristite zaštitnu masku prekrivajući i nos i usta, te da dosljedno poštujete mjere fizičke distance od dva metra od drugih pacijenata i to u svim situacijama – poručili su iz Doma zdravlja.

Dom zdravlja Prijedor će nastaviti provoditi sveobuhvane mjere za sprečavanje širenja infekcije na području grada Prijedora uz dosljedno poštovanje svih zaključaka i preporuka Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravstvo i drugih relevantnih institucija, te osigurati dostupnu, sveobuhvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu stanovništvu Prijedora.

– Od ponedjeljka, 22. juna, organizujemo pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga sa 75 odsto kapaciteta. Uz kontinuirano zbrinjavanje pacijenata sa hitnim medicinskim stanjima, prioritet je i zbrinjavanje djece, pacijenata sa hroničnim stanjima, malignim bolestima, kao i drugih pacijenata kod kojih bi odlaganje zdravstvenog pregleda ili intervencije moglo dovesti do težih posljedica – ističu u prijedorskom Domu zdravlja.

Izvor: SRNA/RTRS

Foto: Srpskainfo