Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić izjavila je da će nakon predstojeće sjednice Glavnog odbora ove partije biti poznato da li će ostati u ovoj partiji.

Gostujući u emisiji „Telering“ na RTRS-u, Trivićeva je izrazila uvjerenje da će je Glavni odbor PDP podržati u aktuelnom sukobu sa Pericom Bundalom, aktuelnim šefom poslaničkog kluba PDP-a.

  • Ja uopšte ne razmišljam o tome da neću imati podršku Glavnog odbora – kazala je ona, potvrđujući da je Glavnom odboru PDP-a uputila pismo u kojem je Bundala optužila da je pokušao izvesti „mali puč“, u pokušaju da zadrži funkciju šefa kluba PDP-a.

Ona je u tom pismu, koje su ovih dana objavili mediji, istakla da će o pravcima svog budućeg političkog djelovanja odlučiti nakon što dobije stav rukovodstva partije.

  • Po mom mišljenju, Bundalo je prekršio Statut PDP-a, a mislim da organi partije trebaju po tom da se odrede. Hoću da se utvrdi da li je prekršen statut i da se po statutu odluči o disciplinskoj odgovornosti – kazala je ona i podsjetila da je ranije bilo dogovoreno da ona preuzme vođenje kluba PDP-a, nakon što protekne šest mjeseci od konstitutisanja parlamenta.

Ona je potvrdila da postoji vjerovatnoća da ona bude kandidat PDP-a za gradonačelnika Banje Luke. Iako je njen kolega iz poslaničkih kluba Draško Stanivuković još u decembru 2018. godine sebe promovisao kao kandidata, Truivićeva tvrdi da sa njim ima „nikad bolje odnose i da njih dvoje važu o tome ko je od njih najbolja i dobitna kombinacija za Banjaluku“.

Iako se Stanivuković prije nekoliko dana pohvalio kako, po istraživanju PDP-a, u javnosti „stoji bolje i od aktuelnog gradonačelnika“, Trivićeva je naglasila da su „ankete jako klizav teren i da treba biti jako oprezan kod njihovog tumačenja“.

Izvor: ATV