Kažu da su žene u tridesetim na vrhuncu seksualne moći, osećaju se seksipilnije i povezanije sa svojim telima nego u dvadesetim, što je dovelo do boljeg seksa u celini.

To ne znači da će u spavaćoj sobi sve biti idealno. Ovo su neke greške povezane sa seksom koje prave ljudi u svojim tridesetim godinama, ali i rešenja koja će vam pomoći da ih više ne ponavljate:

Intimnost više nije prioritet – Imamo puno obveza u tridesetim godinama, između povećane odgovornosti na poslu, rastuće porodice i većih finansijskih pritisaka. Tako mnogi parovi podlegnu tim pritiscima i ostavljaju sve manje i manje vremena za svoj odnos. No, vašem seksualnom životu potrebni su vaše vreme, energija i pažnja kako bi procvetao. I ironično, kada ste vi i partner na dobrom mestu seksualno i romantično, imate mnogo više energije za rešavanje drugih obveza.

Pomirili ste s “lenjim seksom” – Svako ko se upušta u rutine, lako može da upadne u ovu seksualnu zamku. Lenji seks može da bude brzo skidanje, preskakanje senzualnih dodira i strastvenog ljubljenja i odlazak direktno do glavnih izvora orgazma. U lenjom seksu nema istraživanja i kreativnosti i utiče na seksualnu motivaciju. Rešenje nije u više vremena za seks već u boljem korišćenju vremena koje imamo.

Seks je postao nebitan zbog bebe – Naravno, bebe i deca zahtevaju mnogo pažnje, i danju i noću, ostavljajući vas umornim i s malo vremena. Ako niste imali seks u poslednje vreme i raniji odlazak na spavanje vam se čini kao dobra ideja, nemojte! Ostanite budni i posvetite se jedno drugom. Ostanite usredsređeni na potrebe druge osobe. I odnose treba negovati, baš kao i decu.

Seks shvatate preozbiljno – Seks je deo celokupnog zdravlja i dobrobiti, ali ne mora da bude toliko ozbiljan – uvek treba da bude malo igranja i zabave. Ako se ne zabavljate, to može da dovede do kritikovanja sebe ili svog partnera. Budite otvoreni za različite vrste seksa i nemojte biti seksualni perfekcionista. Jedini cilj seksa trebalo bi da bude igra koja uključuje davanje i primanje zadovoljstva.

Zaboravljate klitoris – Većina žena smatra da je za orgazam potreba vaginalna stimulacija. Ali istina je da je 97 odsto žena potrebna neka vrsta direktne stimulacije klitorisa kako bi postigla orgazam. Najbolji način učenja orgazma je masturbacija i istraživanje sopstvenog tela. Kada nađete sopstvenu sposobnost uživanja u seksu, moći ćete da je prenesete i partneru, piše metro-portal.hr.