Savez nezavisnih socijaldemokrata najoštrije osuđuje ponašanje predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i njegovih stranačkih kolega koji su sa sastanka u Gacku poslali, kako se ističe, separatističke, populističke i dodvoravajuće poruke o korišćenju javnih, državnih resursa koje bi prvaci ove stranke željeli da oduzmu Republici Srpskoj.

– Hercegovci su uvijek bili državotvoran narod, odan matici, a to su u ovom slučaju Banjaluka i Beograd i nikada neće prihvatiti zlurade, provokatorske ideje Mirka Šarovića i sličnih njemu – poručio je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Petrović je u izjavi Srni istakao da je Republika Srpska jedinstvena cjelina, a Hercegovina je njen sastavni dio i niko nema pravo da mimo Ustava i zakona prekraja granice, dijeli državna dobra i narod.

On je naglasio da ovakvi stavovi čelnika SDS-a vode kantonizaciji, unitarizaciji BiH i slabljenju Republike Srpske.

Petrović je dodao da bi “SDS-ovim funkcionerima pametnije bilo da su posavjetovali opštinsko rukovodstvo Gacka kako da upravlja lokalnim preduzećima i bolje rasporedi pet miliona KM koje godišnje dobije na račun rente od Rudnika i Termoelektrane”.

– I pored tih sredstava koja državna kompanija RiTE Gacko uplaćuje opštini Gacko, Komunalno preduzeće i Vodovod, kojima decenijama rukovodi SDS-ov kadar, u predstečajnom su postupku – istakao je Petrović.

Sastanku sa prvacima SDS-a prisustvovao je i Rodoljub Drašković, lider novoosnovanog Hercegovačkog narodnog pokreta.

Izvor: SRNA/RTRS