Fudbalski klub Rudar Prijedor zvanično je predstavio novog trenera, Borisa Savića. Mladi stručnjak je tokom igračke karijere nosio dres prijedorskog kluba, tako da neće imati problema s privikavanjem na sredinu.

Čelnici Rudar Prijedora su se prilikom predstavljanja zahvalili dosadašnjem treneru Igoru Jankoviću na saradnji i naveli da je klub, iako nisu ostvareni rezultatski ciljevi, pod njegovim vođstvom napredovao. Od novog trenera se ne očekuje samo plasman u Premijer ligu BiH, već i veća šansa domaćim igračima.

Boris Savić je istakao da se ne plaši izazova.

– Rekao sam i ranije – presudile su ambicije Rudar Prijedora. Klub je ozbiljan, ima želju da se plasira u Premijer ligu BiH i to je ono što me privuklo. Za pet godina moja karijere već sam dvije ekipe uveo u viši rang, nadam se da će Rudar biti treći klub i da ćemo ostvariti ambicije. Tu su se stvari poklopile. Proveo sam godinu i po dana u Prijedoru i ostao sam u dobrom sjećanju, kao i klub meni. Poznajem ekipu dobro, radili su dobro, klub napreduje svakim danom i očekujem da u ovoj sezoni klub, ekipa i ja kao trener pokažemo da zaslužujemo Premijer ligu – naveo je on.

Pored Borisa Savića, predstavljeno je i novo pojačanje Rudara, napadač Luka Kulenović.

 

 

Mladi fudbaler je potpisao ugovor na godinu dana, uz mogućnost produženja saradnje. On dolazi iz Osijeka, a ranije je igrao za banjalučki Željezničar.

Izvor: Srpskainfo