profoto M Mitrovic Zeljko

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uručio je poklone majkama tri bebe koje su rođene na Dan grada i Slavu Prijedora.

Na dan grada Prijedora, odnosno 16. maja rođene su dvije bebe Andrej Marjanović i Helena Vučenović, dok je 07. juna na Duhove kada Prijedor obilježava Slavu grada rođena Nađa Došenović.

Majka jednomjesečnog Andreja, Gorana Marjanović srećna je što je sina rodila na Dan grada.

-Zahvaljujemo gradonačelniku na pozivu i na poklonima. Na neki način smo doprinijeli proslavi našeg dana grada-poručila je Marjanovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković podsjetio je da se bebe rođene na Dan grada i Slavu daruju redovno svake godine na tradicionalnoj manifestaciji Konferencija beba.

-Običaj je bio da svake godine održimo Konferenciju beba na Malom gradskom trgu, ali u skladu sa uslovima vezanim za epidemiju virusa korona to nismo ove godine mogli uraditi, ali smo djecu rođenu na Dan grada i Slavu grada, darivali danas prigodinim poklonima, a planiramo da to uradimo i za Vidovdan kada inače posjetimo bolnicu i darujemo bebe rođene na taj dan. Ja od srca svim majkama, očevima i bebama želim da provedu mirne dane- rekao je Đaković i dodao da je darivanje beba najljepši posao gradske vlasti.

Izvor: Srpskainfo