Kandidat vladajućih za gradonačenika Banjaluke je poznat – to je aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić. Kao glavni kandidat opozicije, do sada je važio PDP-ovac Draško Stanivuković, ali izgleda da je dobio konkurenciju. Kako saznaje portal Srpskainfo, to je njegova stranačka koleginica Јelena Trivić. Stanivuković se nije javljao na pozive RTRS-a, a Trivićeva nije željela da komentariše ove informacije.

Portal Srpskainfo navodi da je odluku da će Јelena Trivić biti kandidat opozicionog bloka podržalo najuže rukovodstvo PDP-a, ali i predsjednik SDS-a Mirko Šarović. Srpskainfo ističe da odluka nije zvanično saopštena Drašku Stanivukoviću, prije svega iz bojazni od njegove reakcije, jer se on već dvije godine priprema za ulazak u kandidaturu.

Međutim, RTRS saznaje da je presudilo obrazovanje. Iako se Stanivuković poziva na to da ni Sebastijan Kurc nije završio fakultet, PDP i SDS su procijenili da je ipak formalno obrazovanje potrebno za ozbiljnu kandidaturu. Pogotovo imajući na umu kvalitete kandidata Igora Radojičića, i kada je riječ o obrazovanju, političkom iskustvu i rezultatima.

Srpskainfo prenosi i da bi odluka o tome ko će biti kandidat opozicije trebalo bi da bude saopštena kroz nekoliko dana, a čeka se sjednica Glavnog odbora PDP na kojoj se očekuje popravljanje odnosa između Trivićeve i šefa Kluba poslanika PDP-a u NSRS Perice Bundala. Trenutno, ta sjednica ne može da bude održana zbog ograničenja javnog okupljanja zbog aktuelne epidemiološke situacije, navode izvori portala.

Kako saznajemo, najvjerovatnije je u odluci ko će biti opozicioni kandidat za gradonačelnika Banjaluke odlučilo to što je, uprkos tome što Igor Crnadak podržava Stanivukovića, Јelena Trivić favorit Mladena Ivanića.

Izvor: RTRS