Prva grupa demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida /RVI/ iz Prijedora otputovala je jutros u banju “Mlječanica” na desetodnevni boravak, a ovu uslugu tokom ljeta koristiće ukupno 55 članova gradske Boračke organizacije, izjavio je predsjednik ove organizacije Zoran Predojević.
“Ovo je prvi put da naše članstvo organizovano odlazi u banje na ovakav način, gdje je za borce sve besplatno, Gradska uprava obezbjeđuje smještaj i hranu, a Boračka organizacija snosi troškove prevoza”, rekao je Predojević novinarima u Prijedoru.

Predojević je najavio da će u “Mlječanici” boraviti tri grupe od po 15 članova, a u “Vrućici” kod Teslića deset.

“Izbor korisnika projekta vrijednog oko 30.000 KM pravile su mjesne boračke organizacije i većinom je riječ o demobilisanim borcima prve i druge kategorije i RVI nižih kategorija. Ovo je od izuzetnog značaja za njih jer su to ljudi koji su prije 30-ak godina prošli rat, a u međuvremenu ostarili, oboljeli i potrebni su im putovanje, odmor, mir i promjena sredine”, naglasio je Predojević.

Prema njegovim riječima, i članstvo i Boračka organizacija izuzetno su zahvalni gradu Prijedoru, ne samo za realizaciju ovog programa, nego i za stalnu podršku u rješavanju problema ove populacije, dopunska prava koja se finansiraju iz budžeta grada, jednokratne pomoći, obilježavanje važnih istorijskih datuma i sve druge aktivnosti Boračke organizacije.

Izvor: Agencije