Pripadnici policije jutros se nalaze u zgradi Opštine Budva, kao i ispred zgrade Opštine.

Policija danas neće nikome dozvoliti da uđe u zgradu Opštine.

U zgradu Opštine neće moći da uđu ni predstavnici lokalne vlasti kao ni predstavnici koje je „nova odbornička većina“ prije nekoliko dana imenovala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine (SO).

Ulaz neće biti dozvoljen čak ni radnicima.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (Demokratski front) i predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) kazali su jutros da su dobili riječ od policije da niko neće moći da uđe u zgradu Opštine Budva, te zamolili okupljene građane da se raziđu.

Kako piše portal IN4S, Carević je rekao građanima da ukoliko budu izigrani da će ih ponovo pozvati.

Nakon toga, građani su krenuli da se razilaze.

Podsjećamo, policijske snage iz svih djelova Crne Gore juče su ponovo su okupirale  Budvu, sa namjerom da novim nasiljem „legalizuju“ političku korupciju i omoguće da upravljanje Budvom preuzme režimu poželjna „većina“.

– Ovo je odbrana izborne volje 2016, i ne dozvoljavamo da do promjene dođe korupcijom i nizom drugih krivičnih djela. Mi smo tu, kao legitimno izabrani predstavnici naroda – kazao je juče Šef kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Јovanović.

– Pravi se atmosfera kao ono jutro kada su nas napali, iako smo ih pozvali da budu uzdržani. Imamo indicije da se može desiti ne upad, nego napad. Pozivam ih da se uzdrže i da nas puste da radimo svoj posao. Mi radimo prekovremeno, pokušavajući da zaštitimo građane Budve od kriminalne hobotnice. Sigurni smo da ćemo na izborima, zahvaljujući svemu što smo dosad uradili, ponovo zaslužiti povjerenje građana, a do tada smo tu, i branimo izbornu volju – istakao je.

Izvor: IN4S