Tijelo Danila R. (55) izvučeno je u petak na obalu, a njegov prijatelj kaže da nije najjasnije kako je nastradao, pošto je na ljetovanje otišao sam, ne javivši se nikome.

Državljanin Srbije, koji se u petak utopio u moru u Grčkoj u blizini Soluna, je Danilo R. (55), ugledni anesteziolog, koji je godinama živio i radio u Beču, saznaje Kurir.

Prema riječima prijatelja nastradalog Srbina, on je dva dana prije tragedije sam otišao na ljetovanje, a njegova porodica je za to vrijeme tragala za njim.

Svuda ga tražili

– Danilo je u četvrtak rekao svojoj ženi da ide kod ljekara. Međutim, kući se nije vratio tog dana, ali ni narednih. Porodica je bila jako zabrinuta i tražili su ga kod prijatelja i rodbine, ali od njega nije bilo ni traga, ni glasa. Mislili su da je nestao, a onda im je iz Soluna stigla tužna vijest – priča prijatelj i dodaje:

– Ispostavilo se da je on umjesto kod ljekara, otišao u drugu državu. Uzeo je svoj pasoš krišom i nikome ništa nije rekao. Mi i dalje ne znamo kako se utopio i da li se uopšte utopio ili je nastradao na neki drugi način. Čuli smo samo da je nađen mrtav u čamcu na moru.

Podsjetimo, grčki mediji su 20. juna javili da je obalska straža izvukla na plažu tijelo srspkog državljanina, za koga se vjerovalo da je nastradao tokom veslanja. Naime, kako su naveli, jedna žena je dan ranije oko 21 čas prijavila policiji da je vidjela muškarca u čamcu na moru kako vesla i kako ima izvjesne probleme.

– Spasilačke ekipe su odmah krenule u potragu, ali nažalost nisu uspjeli da ga pronađu te večeri. Nakon višečasovne potrage, tijelo je izvučeno u subotu oko pet ujutru na području Skala Agie. Nastradali muškarac na sebi je imao šorc i majicu – podsjeća izvor.

Prijatelj Danila R. kaže da je on bio rodom iz Kragujevca, ali da već godinama živi i radi u prestonici Austrije.

– Bio je ugledni anestezilog. Jako dobar i miran čovjek, tih i povučen. Bio je poštovan među kolegama i prijateljima. Jako nam je žao što se ovo dogodilo – kaže prijatelj i dodaje da je preminuli Danilo bio i vrlo pobožan.

Pjevao u crkvi

– Redovno je odlazio u pravoslavnu crkvu u Beču, čak je i pjevao u crkvenom horu. Međutim, ljudi iz crkve kažu da su ga u posljednje vrijeme slabije viđali. Znam da je svima pomagao i da je svima izlazio u susret – kaže prijatelj i dodaje da su svi utučeni.

– Da li je imao neke probleme, zbog kojih je odlučio da sam ode na putovanje i nikome se ne javi, ne znam. Čuo sam da će porodica sahraniti Danila u Srbiji – dodao je sagovornik.

Prema riječima prijatelja pokojnog anesteziologa, on je osim supruge iza sebe ostavio i dijete.

– Navodno, njega je kad je došao u Austriju jedna Srpkinja, koja je udata za Austrijanca i koja nema djece, prihvatila kao sina. Ona i njen muž su imućni, a Danilo je na njih gledao kao na svoje roditelje i trebalo je da postane nasljednik njihovih nekretnina – kaže prijatelj.

Porodica pokojnog Danila R. nije željela da govori o tragediji.

Izvor: Kurir