Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopštio je da je u posljednja 24 časa registrovano šest novih slučajeva iz Prijedora sa pozitivnim testom na virus korona.

– Trenutno je 38 osoba sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 50 osoba oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 12 lica je preminulo. U kućnoj izolaciji je 106 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 1.961 osoba. U kovid bolnici u Prijedoru je 16 osoba iz Prijedora, 10 iz Kostajnice, dva iz Kozarske Dubice i jedna osoba iz Novog Grada – saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba.

Štab je obavezao pravna i fizička lica i preduzetnike na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, ograničenja rada ugostiteljskih objekata, zabrane takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i uslova određenih za rad organa i subjekata koji vrše javna ovlaštenja.

– Posebno se obavezuju ustanove za predškolsko vaspitanje i domovi za zbrinjavanje starih lica da pri obavljanju svoje djelatnosti u potpunosti poštuju higijensko-epidemiološke i zdravstvene mjere – navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao kontrolne i nadzorne organe da vrše intenzivnu kontrolu subjekata kojima je odobreno obavljanje djelatnosti s ciljem obaveznog sprovođenja mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu, sa posebno pojačanim nadzorom u ustanovama za predškolsko vaspitanje i domovima za zbrinjavanje starih lica.

Izvor: SRNA/Srpskainfo