Predsjednik Gradskog odbora Demosa Prijedor Tomislav Prpoš izjavio je danas da je cilj ove partije da na lokalnim izborima osvoji tri mandata, odnosno klub odbornika u Skupštini grada Prijedora, a da će vrh stranke u najskorije vrijeme donijeti i generalnu odluku u vezi sa kandidatima za načelnika opština i gradonačelnike.
“U Prijedoru smo započeli razgovore sa NDP-om i do kraja sedmice ćemo precizirati odnose. Mislim da ćemo imati zajedničku listu”, rekao je Prpoš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je izrazio zadovoljstvo što je prijedorski Demos za samo nekoliko dana prikupio potpise potrebne za prijavljivanje stranke za izbore, dodajući da je formiran izborni štab i da su počele tehničke pripreme za provođenje kampanje, te da u stranci vladaju skladni odnosi.

“Demos je u proteklih godinu i tri mjeseca radio vrijedno i prepoznati smo kao politički subjekt koji može doprinijeti da se u Prijedoru politički i ekonomski procesi preokrenu. Stanje u Prijedoru je veoma teško. Politički gledano, u gradu Prijedoru je konfuzno stanje”, istakao je Prpoš.

Prema njegovim riječima, neprincipijelna koalicija i ciljevi SDS-a i DNS-a, kao vodećih stranaka, pokazala je nesposobnost i za grad Prijedor izbori su pravo rješenje.

Odgovarajući a pitanje o istupanju Ranka Kolara iz Demosa, Prpoš je rekao da Kolar jeste bio član i funkcioner Demosa i da je napustio Demos jer su preovladali njegovi lični interesi, a da je interese Demosa stavio u drugi plan.

Predsjednica Organizacije žena Demos Prijedor Aleksandra Čanić Kragulj rekla je da je cilj ove organizacije da osvoji najmanje jedan mandat u Skupštini grada Prijedora.

“Žene vrlo precizno i odgovorno obavljaju svoje zadatke, kako u porodici, tako i u politici i u poslu. Mi svoj posao shvatamo ozbiljno i zrelo i to smo pokazali i u akcijama pomoći siromašnima i kampanji za očuvanje ćirilice”, dodala je Kraguljeva.

Izvor: Agencije

Video: Kozarski