Potražnja za stanovima u Prijedoru ne jenjava ni u periodu pandemije koronavirusa.

Kako ističu u pojedinim agencijama za nekretnine, sve teče normalnim tokovima i potražnja je čak veća nego što je bila, te je tržište stabilno i cene kvadrata stanova nisu varirale.

Dragan Gruban iz Agencije za nekretnine Agent Enex u Prijedoru i urednik Fejsbuk stranice Dom.ba, kaže da je u Prijedoru potražnja za stanovima veća od ponude i u doba pandemije koronaviusa.

“U Prijedoru postoji potražnja za stanovima, čak smo realizovali nekoliko prodaja u ovom vremenu pandemije. Ljudi su najviše zainteresovani za stanove od 30 do 60 metara kvadratnih, dok stanovi kvadrature veće od 60 kvadrata kupce čekaju duži period”, rekao je Gruban.

On ističe da je tržište stabilno, te da nije zabeležen pad cena kvadrata u novoj gradnji, jer su mahom stanovi bili rasprodati već u početnoj fazi gradnje.

“Generalno i drugi investitori u Prijedoru izuzetno brzo rasprodaju nove stanove i mahom se sve rasproda odmah u fazi izgradnji objekta”, rekao je Gruban, prenose Nezavisne novine.

Kako kaže Gruban, stanove uglavnom potražuju dijaspora i mladi bračni parovi, a sve je više slučajeva gde penzioneri prodaju veće stanove na višim spratovima i kupuju manje stanove na nižoj spratnosti ili manje stanove novije gradnje u zgradama sa liftom.

Izvor: B92